How to find the perfect jeans? #BlueEdition

Perfect Jeans - Anke Stienen - Fashion Stylist

De afgelopen weken zochten én vonden we met een leger van stylisten van Team Palmira, onder leiding van Palmira Proietti, de perfecte jeans voor iedereen. Onze missie was duidelijk: de zoektocht naar de perfecte jeansbroek stopt hier. We hielden deze belofte en vonden voor werkelijk iedereen een perfect fit in Maasmechelen Village.

Kon jij er tijdens de #BLUEedition styling sessions niet bij zijn? En wil je toch die perfecte denim bemachtigen? Dan geef ik je graag enkele handige tips om de zoektocht naar een jeans te vereenvoudigen.

Hoe vind je de juiste jeansbroek?

1. Jouw figuur versus type broek

In de eerste plaats is het belangrijk om naar jouw figuurtype te kijken, want op basis hiervan zijn er jeansbroeken die je goed passen en die totaal niet flatterend zijn.

We onderscheiden onderstaande figuurtypes, van rechte types zoals Y en H die weinig taille hebben, tot zachtrechte- en ronde types X en 8 met een erg uitgesproken taille.

Figuurtypes - (c) Palmira Proietti

Hoor jij bij de figuurtypes met heel wat rondingen zoals de A, O of 8? Dan kies je liefst voor een Straight legged, Flared of Bootcut jeans.

Ben je een Y of een H en wil je toch wat vrouwelijk volume creëren? Dan kies je best voor een boyfriend jeans.

Ben je eerder een zachtrechte X of A, dan kan je elke broek wel aan. Maar let vooral op de verhoudingen.

Shape - Jeans

2. Welke taille kies ik?

Niet enkel de shape van je jeans is afhankelijk van je figuurtype, ook welke taillering je voor je broek kiest hangt hier vanaf. We onderscheiden 3 verschillende types:

  • Low-rise: tot ongeveer 2” onder je navel
  • Mid-rise: tot net iets onder de navel
  • High-rise: tot net over de navel

Taille - (c) Palmira Proietti

Maar welke taille kies je nu het best? De low- tot mid-rise zijn voornamelijk voor de rechte types met weinig taille, dit om opnieuw evenwicht te creëren. Heb je een uitgesproken taille en rondere vormen? Dan kies je beter voor mid- tot high-rise jeans.

3. Achterzakken

Vervolgens kijken we naar de pockets van je broek. Dit is iets wat we vaak vergeten, maar ook de achterzakken spelen een grote rol bij het vinden van de perfecte jeans. Heb je bijvoorbeeld een groter achterwerk, dan kies je ook het best voor achterzakken die in verhouding zijn. Kies je in dit geval voor een kleine zak, dan gaat je achterwerk nog groter lijken.

Pockets - (c) Palmira Proietti

Ook de stiksels op je zakken zijn hierbij belangrijk. Wil je bijvoorbeeld liever geen aandacht trekken naar je billen, kies dan voor een achterzak waarbij een stiksel in dezelfde kleur als de jeansbroek werd gebruikt. Omgekeerd is dit natuurlijk ook waar, wil je wel de aandacht vestigen op je ass, dan kies je voor een stiksel in een andere kleur of een ander opvallend element op de broekzak.

Ook nog belangrijk is de vorm van het zakje. Wil je je bibs iets ronder doen lijken, kies je voor een ronder zakje. Om het ronde af te zwakken, kies je een rechtere zak.

4. Kleur

Als laatste kijken we ook naar de kleur van de jeansbroek. Want zoals je wel weet bestaat denim in honderden verschillende wassingen. Een algemene regel is: hoe donkerder, hoe slanker je lijkt.

Ook heeft een donkerdere jeans vaak een meer klassevolle uitstraling, terwijl een lichte denim er vaak sportiever uitziet. Maar ook door ton-sur-ton te werken, kan je een verlengend en verslankend effect creëren.

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ben je na het lezen helemaal de draad kwijt en wil je nog extra tips? Aarzel niet om me te contacteren via mail of via Facebook. Of wil je super graag professionele hulp bij je zoektocht naar een denim die op jouw lijf gemaakt is? Aarzel dan niet om te mailen naar info@palmiraproietti.com.

 


Bronnen: Stijlfiguren, taille en pockets by ©️ Palmira Proietti