Musthave voor je interieur: de pannenkoekenplant maakt zijn comeback

Pannenkoekplant

Je huisje aan het decoreren? Maar ontbreekt er nog net dàt? Dan is de pilea peperomioides de perfecte oplossing voor jouw gemis. De watte? Ja, de pilea peperomioides of beter gekend als de pannenkoekenplant. Deze plant is super populair op Instagram en Pinterest. En terecht. Want het plantje past prachtig in elk interieur én is zo cute.

Pannenkoekenplant: decoratie ideeën

De pilea peperomioides maakt zijn comeback onder de naam pannenkoekenplant. In de jaren ’70 was dit plantje al eens super populair. En nu is het dé kamerplant op ieders wishlist. De retro plant heeft ronde, platte blaadjes. Hierdoor kreeg hij zijn bijnaam pannenkoekplant. Het plantje heeft een fantastische vintage look en siert dan ook makkelijk je interieur. Doe hieronder inspiratie op:

Pilea peperomioides verzorgen

Ze zeggen niet voor niets dat de pannenkoekplant de nieuwe cactus is. Het plantje is namelijk super eenvoudig in onderhoud. Zo heeft ze het het liefst:

  • Eén keer per week een klein beetje water. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Let op: de pilea peperomioides heeft het liever niet te nat, maar ook niet te droog.
  • Gun het plantje zoveel mogelijk zonlicht, dus plaats hem bijvoorbeeld dicht bij het venster. Zorg wel dat ze het niet té warm krijgt. Kamertemperatuur suits her best.
  • Als je de mama-plant goed verzorgt, kan je er zeker van zijn dat ze je trakteert op baby-pancakes. Als dat het geval is, kan je ze stekken en met je vrienden delen! Of ze verspreiden in je interieur natuurlijk.

Nog enkele leuke weetjes

  • In het Engels noemen ze deze plant graag Chinese Money Plant. 
  • Deze naam krijgt het plantje omdat het afkomstig is uit de Chinese provincie Yunnan.
  • In de jaren ’40 nam een Noorse missionaris de eerste pannenkoekplant mee vanuit China.
  • Vanaf dat moment heeft de plant zich verspreid door het doorgeven van stekken.