Wa mAke? Fair fashion voor iedereen

mAke: fair fashion jeansjasjes

Afgelopen zomer ontstond het idee om oude jeansjasjes te herwerken tot een nieuw, hip jasje. Zoals ik ben, voegde ik de daad bij het woord. Ik scoorde tal van jasjes in de kringloopwinkel en ging aan de slag. Mijn eigen vorm van fair fashion. Natuurlijk kan zo een project niet zonder naam (en ook niet zonder helpende handen). Zo bedacht ik de heerlijke Limburgs klinkende naam mAke. Wat dit wil zeggen en hoe deze jeansjasjes eruit zien? Just keep reading!

Wa mAke?

mAke: fair fashion jeansjasjesIk hoor het je op dit moment letterlijk denken, wa mAke? Het is een samenvoeging van Marijke (mama) en Anke. Het wordt op z’n Limburgs uitgesproken, waardoor de naam eveneens een dubbele betekenis krijgt: ma’ke en maken.

Naast het feit dat dit een leuke samenvoeging is die lekker Limburgs klinkt, is mAke ook een afkorting van remake. Want dat is wat ik doe: ik hermaak oude, tweedehands jeansjassen tot een uniek nieuw exemplaar. En dit met de hulp van mijn ma’ke Marijke.

mAke jeansjasjes pt. 1

En nu is de eerste reeks jasjes een feit. Om het Limburgse karakter nog wat extra kracht bij te zetten, hebben alle jasjes een Limburgse naam gekregen. Aanschouw hier de eerste mAke-jasjes:

Joke

Jeansjasje Joke

Fleur

Jeansjas Fleur

Paula

Jeans jacket Paula

Annie

Jeansjas Annie

Wil jij deze lente graag pronken in Joke, Fleur, Annie of Paula? Stuur me dan snel een mailtje of neem contact op via social media. (check de volgende alinea!)

What’s next?

Ondertussen liggen er nog een aantal jeansjasjes klaar om afgewerkt te worden. Nog even geduld en ook deze verschijnen op de Facebook- en Instagrampagina van mAke! Maar ook kan het op verzoek. Heb jij bijvoorbeeld een jeansjasje dat je al jaren niet meer draagt, gewoon omdat het zo gewoon is? Dan maak ik jouw oude jasje onherkenbaar. En wedden dat je het élke dag wilt dragen?! Voor meer informatie mailen naar anke@clumsypirate.be en stay tuned on social media ofcourse!

Liefs,

Anke!

Een bericht gedeeld door mAke (@make.belgium) op

(c) Pictures by KLAUW, Kenny Lauwerijssen