Fietsen door het water – De Wijers Bokrijk | Anke on tour

Fietsen door het water

Fietsen. Dat is iets waar ik nooit goed in ben geweest. Laat staan dat ik dat graag doe. Het was dan ook een hele prestatie om mijn stalen ros voor het plezier van stal te halen. Maar oh, wat heb ik hiervan genoten. Ik neem jullie mee door het water. Ja, je leest het goed. Dwars door het water.

Fietsen door het water #FDHW

In het domein Bokrijk werd aan De Wijers een fietspad aangelegd, dwars door de vijvers. Gedurende 212 meter fiets je volledig door het water. Het is een unieke beleving om door het paradijs voor amfibiën en watervogels te fietsen.

Als je links of rechts van je kijkt, kijk je vlak over het waterpeil. Wat een prachtig zicht, het licht dat op de waterspiegel speelt. Wauw. En de zwanen die pronken op het water, die maken het helemaal af. Het is echt een totaalbeleving: je ziet, voelt en ruikt het water.

Fietsen door het water - de wijers

Weet je wat nog leuker is? Even pauzeren langs het water. Of nog beter: even pauzeren langs het water met een Sezoens. Een extratje: als omstaander zie je enkel de hoofden van de fietsers boven het wateroppervlak uitsteken. Wat is dat een grappig zicht.

Ik neem jullie graag mee tijdens mijn fietstocht door het water:

Wil jij ook zo’n heerlijk fietstochtje maken? Ontdek dan via Toerisme Limburg de leukste routes. En deel jouw unieke ervaring met #FDHW en #clumsypirate via Instagram of Facebook.