De zomervertellingen: het perfecte tussendoortje op woensdagavond

De vertellingen: het perfecte tussendoortje op woensdagavond

Weet je niet wat te doen op woensdagavond? Dan heb ik goed nieuws: deze zomer trakteren TVL en Sezoens weer op “De Vertellingen”. Gezellige avonden met een heerlijk glaasje Sezoens en de grappen en grollen van een Vlaamse Cabaretier. En dat volledig gratis! We zijn ondertussen 3 weken ver en ik vertel jullie graag hoe het er tot nu toe aan toe ging.

Week 1: Kamal Kharmach in Lummen

Jammer genoeg moest ik het startschot van “De Vertellingen” missen. Niet omdat ik er niet bij wou zijn, maar omdat ik nog genoot van mijn welverdiende vakantie. Van horen zeggen weet ik dat Kamal meer dan 700 mensen naar Lummen trok. Het was heet, grappig en iedereen heeft er met volle teugen genoten van het startschot van een hete zomer vol geschater.

Week 2: Ann Helena Kenis in Bocholt

Vorige week woensdag trakteerde Ann Helena Kenis het Limburgse publiek op haar rariteiten in Bocholt. Ze liet ons lachen met de harde waarheid en verwarmde ons met haar Limburgs accent en geschater. Want ja: ons Ann Helena is van Oudsbergen … Of was het van Meeuwen-Gruitrode?

De vertellingen: Ann Helena Kenis in Bocholt

Je weet misschien niet meteen wie Ann Helena Kenis is? Ze is dan ook beter bekend als “De Kringloopvrouw”. Want ja … zelfs hare man is tweedehands. Naast de Kringlooptips, weet ze als geen ander in te spelen op dagelijkse activiteiten van de huisvrouw. Zo claimt ze een poetsmaniak te zijn. Althans, dat doen al die poetsproducten die ze op de kop wist te tikken, met tal van bonnetjes en twee-plus-één-gratisacties, toch blijken. En ook voor een slanke lijn had ze goede raad: “Diëten zit tussen uw oren. AH JA … want daar zit uwe mond.”

Week 3: Jan De Smet in Hechtel-Eksel

Voorbijgangers dachten waarschijnlijk dat er een vereniging op kamp was. Maar niets was minder waar: het was Jan De Smet die met zijn “Solo en zonder veel Cinema” het publiek tijdens “De Vertellingen” trakteerde op vrolijke liederen.

Vliegensvlug wisselde hij van instrument, wel zes in het totaal, en speelde hij een mix van eigen nummers en covers. Hij leerde ons onder andere dat niets zo erg is als een café zonder bier. Of nog erger: een café zonder Sezoens.De Vertellingen: Jan De Smet in Hechtel-Eksel

Ook zijn ervaringen uit het Spaanse Barcelona deelde hij met het publiek. Met de Spaanse klanken en de warmte in de tent in Hechtel-Eksel, leek het even alsof ik terug op vakantie was. Maar weet je wat het nadeel van al dat Spaans is? Die knappe Spaanse dames die je na de voorstelling totaal niet verstaat. “Oh zwemmer, zwem, zwem, …”

Zoals hij dat tijdens elke show doet, paste hij zich ook vanavond volledig aan aan de omgeving. Daarom bracht hij speciaal van en voor ons: De Limburgse Limbo. “Want is dat eigenlijk in Limburg uitgevonden, de limbo?”

Op het einde werden we nog getrakteerd op een stevige bui. Iedereen kroop dicht bij elkaar en zo smaakte die Sezoens eens zo goed 😉

Wil jij er ook bij zijn?

Doorbreek deze zomer de sleur van de week op “De Vertellingen”. Want naast humor van Vlaamse bodem, wordt er elke woensdag getrakteert op Sezoens!

Komende week (26/7) is het de beurt aan Bert Kruismans. In Lanaken werpt hij samen met ons een blik op te toekomst. Na 20 jaar grappen maken over de toekomst, zijn er een deel van zijn jokes waarheid geworden. Maar niet vergeten: het is maar om te lachen. De volledige planning van deze zomer vind je hier: TVL.be/zomervertellingen

Meer weten over de zomerse acties van Sezoens? Volg alles via Facebook en Instagram.

Tot volgende week!