Top 10 to do’s in de stad van de liefde, Parijs

Citytrip Parijs - Eiffeltoren

Ik moet iets bekennen: ik was nog nooit in Parijs geweest. Deze citytrip was dan ook een échte ontdekkingstocht voor me. De klassieke must-sees bezichtigen, de buurten ontdekken en op m’n handtas letten. Eerlijk? Ik vond Parijs een fantastische stad, maar helaas kon het niet tippen aan mijn liefde voor Berlijn.

Klassieke must-sees

Zoals ik net al zei, was mijn citytrip naar Parijs vooral een ontdekkingstocht. Alle klassiekers M O E S T ik gezien hebben. Het goede nieuws: de meeste bezienswaardigheden zijn gratis onder 26 jaar. Oef. Ik zet de belangrijkste even op een rij:

Tour de Eiffel

Naar Parijs gaan zonder de Eiffeltoren te zien, dat is onmogelijk. Vandaar dat dit monument dus ook zéker op mijn lijstje stond. Ik heb het me dan ook zeker niet beklaagd. Ondanks de drukte én het toeristische dat op je afkomt, is de Eiffeltoren PRACHTIG. Vooral bij zonsondergang wanneer de lichtjes aanspringen.

Pantheon

In deze indrukwekkende kerk voor de wetenschap liggen heel wat bekende personages begraven. Ik denk hierbij aan Rousseau, Voltaire en Marie Curie. Let op, die laatste ligt hier onder haar meisjesnaam begraven, Maria Sklodowska-Curie. Naast de zoektocht naar de belangrijkste graven, is het een aanrader voor iedereen met een hart voor wetenschap.

Patheon - kerk van de wetenschap

Arc De Triomph

WAUW. Niet alleen is het imposant dat er zo een overwinningsmonument in het midden van hét drukste rondpunt van Parijs staat, ook is het écht de moeite om de trappen te bestijgen en van het uitzicht over Parijs te bewonderen. En nee, er is géén lift!

Louvre

Ja, ik heb Mona Lisa gezien. Nee, dat stelde niet veel voor. Sorry als ik jullie moet teleurstellen, maar dit kleine schilderij – omringd door honderden (of waren het er duizenden) toeristen – heeft weinig indruk achtergelaten. Meer onder de indruk was ik van de gigantische schilderwerken waaronder ook heel wat werk van Belgische bodem hing. Tip: ga je naar het Louvre? Trek makkelijke schoenen aan en zorg dat je voldoende tijd hebt om ALLES te bezichtigen.

Louvre Parijs

En dan bezocht ik nog:

  • Troccadero
  • Notre Dame
  • Sacre Coeur op Mont Martre
  • Moulin Rouge
  • Centre Pompidou

Minder traditioneel, zéker even mooi

Naast deze traditionele must-sees, stonden er ook nog een aantal spontane bezoekjes op het programma.

De Seine

Zo had ik geluk dat tijdens de zomermaanden de oevers van de Seine omgetoverd worden tot kleine strandjes. Genieten van zon, een heerlijk drankje en wat randanimatie. Heerlijk toch?

Parc Luxembourg

Dit prachtige park leent zich perfect voor een romantisch ontbijt of een gezellige zonsaondergang met een ijsje.

Parc Luxembourg

Quartier Latin

In deze gezellige buurt overnachtte ik tijdens mijn verblijf in Parijs. Zoek je een leuk restaurantje of hip café? Dan moet je zeker naar Quartier Latin. Hier heb ik écht lekker gegeten en gedronken. Én voor een schappelijke prijs.

Nog te doen in Parijs

Mijn verblijf in Parijs was hélaas te kort. Maar niet getreurd, ik heb al een lijstje gemaakt voor mijn volgende verblijf. Ik deel het even met je, wie weet hebben jij er tijdens je trip naar Parijs wél tijd voor.

  • Shoppen in Parijs. Hélaas had ik tijdens mijn verblijf te weinig tijd om écht te gaan shoppen in Parijs. Dit staat dus Z E K E R op mijn to-do voor de volgende keer.
  • Moulin Rouge. Hier ben ik snel gepasseerd, om er toch geweest te zijn. Maar volgende keer leg ik zéker een dinnershow vast. Dit moet je toch (minstens) één keer in je leven gezien hebben?!
  • Tentoonstelling bezichtigen in Centre Pompidou.
  • Balletvoorstelling bijwonen.
  • Boottochtje op de Seine.

Ik vergeet er vast nog. Maar als ik je een gouden tip mag geven? Nog tot 5 december 2016 zijn de Thalys-tickets naar Parijs verlaagd in prijs. Snel zijn is de boodschap!

Geef een reactie