Berlin Callin’ | Citytrip naar het levendige Berlijn

Citytrip Berlijn - Denkmal

Berlijn heeft mijn hart veroverd. Het is een stad waar écht iedereen zich thuis voelt. Van party animal tot fashionista, in Berlijn is voor ieder wat wils. Ik vertoefde 7 hele dagen in Berlijn. Een citytrip mag je het dus eigenlijk niet meer noemen. Maar ik had dus tijd genoeg om verliefd te worden op deze mooie en gevarieerde stad.

Must-sees in Berlijn

Je hebt héél wat toeristische plekjes in Berlijn die de moeite lonen om een kijkje te nemen. Ik heb de favorieten van mijn citytrip in Berlijn op een rijtje gezet.

Denkmal – holocaustmuseum

Één van de indrukwekkendste monumenten die ik in Berlijn heb gezien, is wel het Denkmal aan het Holocaustmuseum. Dit kunstwerk werd ontworpen door architect Peter Eisenman. Het werk bestaat uit 2711 betonblokken en staat er ter herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek als je daar bent ook het Holocaustmuseum dat onder de blokken is opgetrokken. Toegang tot dit museum is gratis, dus géén reden om er niet te gaan kijken.

Berlijnse muur

In Berlijn bezocht ik op 2 plaatsen een stuk van de Berlijnse muur. Dit zowel bij East Side Gallery waar heel wat kunstenaars hun ding deden op de muur. Een indrukwekkend zicht zo een “bekladde” muur tussen twee stadsdelen. Daarna bezochten we in Mitte nog een deeltje van de muur.

Checkpoint Charlie

Het is (denk ik) hét meest toeristische punt van Berlijn, maar eentje die je niet mag missen. Verwacht niet teveel van Checkpoint Charlie, want het is een redelijke kleine controlepost. Maar het is fantastisch hoe deze in het midden van een levendige winkelstraat nog altijd bestaat.

Checkpoint Charlie - Berlijn

Gendarmen markt

Tijdens de zoektocht naar een terrasje, dwaalden we een beetje af en kwamen we op de Gendarmen Markt terecht. Een meevaller, want hier staat het Konzerthaus tussen twee kerken. De Französischer Dom en de Deutscher Dom. We beklommen de Französicher Dom aan de rechterzijde van het concertgebouw. Het kost slechts € 6 en je hebt een prachtig zicht over Berlijn.

Brandenburger Tor

Je kan er niet om heen, je moet tijdens je verblijf de Brandenburger Tor passeren. Dit is de belangrijkste (en laatst bewaarde) stadspoort van Berlijn. Leuke tip: als je de kans hebt om op 1 mei Berlijn te bezoeken, dan vind je achter de Brandenburger Tor een klein festivalletje met overal muziek en leuke standjes.

Brandenburger Tor - Berlijn

Shoppen in Berlijn

Wil je tijdens je citytrip shoppen in Berlijn? Dan moet je richting Kreuzberg trekken. Mijn favoriete adresjes hier?

24Colours

Een super leuke kledingwinkel waar je (bijna) zeker bent dat je een origineel stuk koopt. Van elke jurk, elke blouse, elke rok, worden maar 300 stuks gemaakt. Jawel, mijn shoppingbudget moest er in 24Colours aan geloven.

HHV

Een beetje verder viel mijn oog op de hippe winkel: HHV. Hier verkopen ze super leuke “urban fasion”. Daarnaast hebben ze een zalige platencollectie die je in de winkel kan beluisteren en natuurlijk kunt aankopen.

Must Have voor een citytrip in Berlijn

Een frommelkaart van Berlijn en een handige metrokaart zijn écht een meerwaarde op citytrip in Berlijn. Waarom een frommelkaart? Geen gedoe met opplooien, gewoon frommelen en in je rugzak steken.

Wist je dat …

… je in Berlijn makkelijk overal geraakt met de metro of met de fiets?

… je in Berlijn in elke “dagwinkel” een halve liter bier kunt kopen en op straat mag opdrinken?

… wanneer je het leeggoed achter laat op straat, nemen zwervers dit mee om in te ruilen voor het statiegeld?

 

One thought on “Berlin Callin’ | Citytrip naar het levendige Berlijn

Geef een reactie