Citytrip Antwerpen | The Jane #waarissergio

Citytrip Antwerpen: The Jane, het altaar aka de keuken

Naar jaarlijkse gewoonte trok ik er met mijn horeca-vriendinnen twee dagen op uit. Dit jaar kozen we als bestemming Antwerpen. Eigenlijk om één bijzondere reden: we reserveerden een tafeltje in The Jane! Natuurlijk stond het meerendeel van onze tweedaagse in het teken van Sergio Herman. Maar daarnaast ontdekten we nog een aantal leuke must-do’s in Antwerpen.

Logeren: Antwerp Loft

Woensdagochtend vertrokken we met de trein richting Berchem. Eerste missie: onze valiezen afzetten, zodat we zonder ballast kunnen gaan shoppen. We logeerden in twee van de prachtige lofts van Antwerp Loft. Deze fantastische mini-appartementen vind je in het oude hospitaal van Het Groenkwartier in Berchem. PS: op een boogscheut van The Jane.

Had ik al verteld dat deze lofts fantastisch ingericht zijn? Wij sliepen in Loft 2. Hier een eerste indruk:

Shoppen in Antwerpen (DUH)

Nadat we onze spullen hadden afgezet, trokken we te voet naar Antwerpen centrum. Het is ongeveer 20 minuten wandelen, dus dat is goed te doen. Wil je niet stappen? Dan neem je gemakkelijk de tram. Aangekomen in het centrum aten we snel een broodje en kon onze shopping spree beginnen.

We startten op de Meir met de usuals: H&M, Zara, Vero Moda, … En niet te vergeten: Urban Outfitters. Iets gekocht? Sokken in de H&M, met een roze randje!

Iets later op de dag, trokken we verder naar Hopland. Hier liggen mijn favoriete winkeltjes. Nee, ik bedoel niet de dure designwinkels. Ik heb het over &Other Stories, Cos, Yaya, Omoda, MAC en NYX Cosmetics. Hier scoorde ik dan ook mijn eerste aankoop: check mijn droomjas van Yaya.

The Jane #ookveggie

Hierna haastten we ons terug naar onze loftjes, hoogste tijd om ons klaar te maken voor het avondmaal. Want ja, we gaan naar The Jane! Iedereen op zijn paasbest, trokken we naar het tweesterrenrestaurant van Sergio. Nog géén minuut wandelen van aan onze loft.

Hier werden we onmiddellijk als prinsessen ontvangen. Onze jas werd aangenomen en we werden naar onze tafel begeleid. Netjes de stoel onder de tafel uit en onder onze bips. Eens we goed zaten, boden ze ons een aperitief aan. We kozen Gin Tonic, natuurlijk. Een eigen infusie van meneer Herman, niet slecht!

En daar zijn de eerste amuses al. Even op volgorde:

 1. Maïs, salsa verde, tomatillo, feta
 2. Thaise Salade
 3. Tandoori churros, BBQ groentecurry, yoghurt, linzen
 4. Artisjok, kappertjesblad

Vervolgens komen ze het volledige 9-gangen menu voorstellen: wauw! Ik heb trouwens een lichte aangepast versie van het menu, vegetarisch. Omdat het allemaal even lekker klinkt, kies ik het volledige 9-gangen menu. De andere (niet vegetarische) dames, gaan voor 8-gangen. Ik loods jullie mee door het volledige menu:

Voorgerechten bij The Jane

 • Komkommer venkel, anijs, wei
 • Knolselder, appel, mandarijn, karnemelk

 

 • Avocado, BBQ lente-ui, shimeji, wortel, Kyoto-uienolie
 • Aardappel, boerenkool, hand van Boeddha, vin jaune
 • Fregola, tomaat, aubergine (mijn favoriet!)
 • Ravioli St. Maure, spinazie, hooiboter

Hoofdgerecht

 • Aardpeer, bloemkool, truffel, paddenstoel

Aardpeer, bloemkool, truffel, paddenstoel

Desserts

 • Matcha, sakura, lychee, basilicum
 • Inaya chocolade, kokos, rum, koffie

Alsof dat nog niet voldoende was, kregen we bij ons degustief ook nog 4 verschillende kleine lekkernijen. Jawel, moe maar voldaan verlieten we het pand.

Had ik je al verteld, dat The Jane eigenlijk een oude kerk is? En de hoofdkeuken staat op de plaats waar vroeger het altaar stond. Echt verbluffend!

Dag 2: ontbijt in de loft

Omdat de loft waarin we logeerden over een keukentje beschikken, leek het ons leuk om ter plaatse te ontbijten. We haalde allerlei lekkers in de Delhaize om de hoek. Buikje vol? Tijd voor het volgende uitstapje.

Zelfgemaakt ontbijt @loft

Brouwerijbezoek De Koninck

In Berchem vind je naast het restaurant van Sergio Herman, ook de brouwerij van De Koninck. Het leuke hieraan? Je kan er een brouwerijbezoekje brengen én het is super interactief. Van zodra je je ticketje koopt in de giftshop van de brouwerij start het avontuur. Je wordt meegenomen door de geschiedenis van De Koninck en leer alles over hoe het bier gebrouwen wordt.

En misschien wel het allerleukste? Achteraf mag je 3 biertjes proeven. Waaronder natuurlijk De Koninck. Het tweede biertje is de Triple D’Anvers en als derde mag je het testbrouwsel van die periode proeven. In ons geval was dit Mint The Chocolate. Achteraf dronken we nog een Wild Jo als afsluiter, dit samen met enkele blokjes lekker kaas.

Frittes Atelier #waarblijftsergio

We ondernamen ook nog een laatste poging om Sergio Herman tegen het lijf te lopen. Dit in zijn frietuur, Frittes Atelier. Hélaas geen Sergio aanwezig, wel leuke werknemers én een heerlijk bakje friet.

Heb je nog tips om te doen in Antwerpen? Laat het ons zeker weten!