Blotevoetenpad Zutendaal: herontdek de natuur blootvoets

blotevoetenpad - zutendaal

Ik heb een geheim: ik doe niets liever dan op mijn blote voeten rondwandelen. Vroeger droomde ik er zelfs van dat de wereld zacht was, zodat ik nooit nog schoenen aan moest. Helaas is dat natuurlijk niet mogelijk … Maar op het blotevoetenpad in Zutendaal, daar mag je géén schoenen aan. Ik was dus onmiddellijk verkocht voor deze unieke ervaring: door de natuur met mijn blote tenen.

Wat is het blotevoetenpad?

Voor de snotneuzen onder jullie die niet weten wat het blotevoetenpad is, leg ik het even kort uit: je loopt op je blote voeten rond in de vrije natuur. Door de variatie tussen hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water, prikkel je op dit pad al je zintuigen én je twee voeten.Anke on tour: blotevoetenpad

Het parcours biedt afwisseling tussen waterpartijen, zandheuvels en hellingen. Hierdoor is het een enorme spannende beleving. Maar van al dat klauteren, ploeteren en klimmen, krijg je natuurlijk honger én dorst. Dus zorg dat je een lunchpakketje mee hebt om half weg op te smullen. Wij kozen ervoor om in de toren te genieten van een heerlijke Sezoens. Wat een perfect moment!

Lunchpakketje Blotevoetenpad

Kort samengevat: modderige tenen

Beleef hier de volledige wandeling én het relax-moment in het midden mee in mijn video:

Praktische informatie

  • Je vindt het blotevoetenpad in Zutendaal op de stalkerweg z/n.
  • Het pad is van 11 maart t.e.m. 5 november elke dag van 10 tot 19 uur open.
  • Vanaf 6 november is het elke dag van 10 tot 17 uur geopend.
  • Contact opnemen kan via telefoon: 089-25 50 60 of mail: info@lieteberg.be
  • Meer weten? Surf dan naar Lieteberg.be/blotevoetenpad