Bloesemtocht in Sint-Truiden en omstreken #Lentetip

Bloesemtocht Sint-Truiden - fietsen - Blosm gin!

Wil je graag een leuk uitstapje maken met je vriendinnen? Of ben je op zoek naar de perfecte date met je lief? Dan is de bloesemtocht in Sint-Tuiden een SUPER goed idee!

Bloesemtocht met de fiets of de vespa

Je kan de bloesemtocht in Sint-Truiden op verschillende manieren beleven. Kies er bijvoorbeeld, net als wij, voor om een elektrische fiets te huren en een heerlijk fietstochtje te maken tussen de appel- en perenbomen. Hou je niet zo van fietsen? Dan kan je ook een Vespa huren, ééntje per persoon of ééntje voor z’n tweetjes. Gezellig toch!

De tocht uitstippelen

Er lopen verschillende routes tussen de fruitbomen in Sint-Truiden. Je kiest er best eentje die bij jouw conditie past. Wij kozen voor Bloesemlus 2 via het Fietsroutenetwerk. Eenvoudig de nummertjes volgen én genieten van het uitzicht.

Kies je ervoor om met de Vespa de toch te maken? Dan krijg je een GPS mee die je de weg toont. Je kan natuurlijk heel wat extra kilometers afleggen als je niet zelf moet trappen.

Een snack voor onderweg

Wij hadden onze eigen picknick voorzien voor onderweg. En op een mooi plekje hebben wij lekker een glaasje bubbels gedronken en een stukje appelcake gegeten. Lekker in het thema.

Dorst?

Op de route ligt de Bloesembar (nog open tot en met 7 mei 2017). Een tijdelijke stopplaats, speciaal voor het bloesemseizoen. Die hebben we hélaas niet gevonden, wél kwamen we een leuke pop-up bar tegen met heerlijke lokale drankjes. We genoten er van een glaasje peren-gin van BLOSM. Dit is de gin van een slimme boer die niet bij de pakken bleef zitten na de boycot van Rusland. Met de overschot van zijn appelen en peren maakten ze twee heerlijke gins onder de naam BLOSM. Zéker eens proberen!

SCHOL – En moest je zelf de bloesems opzoeken, laat ons zeker weten wat je er van vond!